SIT leaderboard groot

Beurs nieuws & Achtergrond informatie Beurs Forum

A A A

Overweeg te registreren
gast

Aanmelden Registreren

Registreren | Wachtwoord vergeten?
Uitgebreid Zoeken

— Forum Omvang —

  

— Vergelijk —

   

— Forum Opties —

   

Wildcard gebruik:
*  komt overeen met een willekeurig aantal tekens    %  komt overeen met precies een karakter

Minimum lengte zoekwoord is 4 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens

RSS
Beurs nieuws & Achtergrond informatie
vgoossens
15 april 2014 - 12:49
Offline
640

Wikken en wegen;

http:…..press.com/

Ik zat met mijn laatste artikel redelijk goed, de daling kwam, maar net niet genoeg om mijn aandelen portefeuille aan te vullen.

De resultaten en vooruitzichten van het 1st kwartaal zijn ok (verwachtingen zijn gematigd), de bemoedigende resultaten van Citi group werden beloond met 4.4%, let op dat de lichte stijging kwam door een vrijval van voorzieningen en betere resultaten van te koop staande onderdelen.

Rusland hangt als een zwaard van Damocles boven ons hoofd, misschien moet men de schaakcomputer Deep blue die in 1996 van Garri Kasparov won, herkalibreren en Putin’s bewegingen invoeren om de Russen een stap voor te blijven.

Morgen cijfers over de groei in China, wordt het erger dan de lichte afzwakking naar 7.3% (van 7.7% in Q4), zijn de cijfers betrouwbaarder? Tevens Chinese industriele productie en retail sales. Vorige week gaven de chinese auto verkopen al een ‘afzwakking’ aan van +11% naar +7.9% in Maart.

De WTO is iets optimistischer gestemd over de wereldhandel, 2014 +4,7% (eerder 4.4%) tegenover 2.1% in 2013. Meer groei in westerse landen en wat minder in opkomende markten. Voor 2015 gaat men uit van +5.3%.

Ik houd mijn kruit droog, er zijn nog te veel onzekerheden om blind de aandelen markt in te gaan.

Pro’s;

Draghi QE?

China meer stimuleren?

Verdere draai van Obligaties naar Aandelen

Contra’s;

Rusland?

Tegenvallende kwartaal resultaten? (let op bij Westerse bedrijven die veel verkopen in Emerging Markets, zullen negatieve valuta effecten een belangrijke rol spelen)

De lat ligt wel laag…

">KASPAROV

 
thebeginning
10 april 2014 - 22:43
Offline
639

USa WS what ever, naar oude toppen 2007 zou echt niet schokkend zijn.

er is genoeg gespaard wink om zo n dipje op te vangen.  hand in hand

voer voor de perma beer (ach) het kan allemaal niet op, hoger kan ook:

onder 370/375 gewaaschuwd onder 330-340 problemen boven 410 zucht boven 450 hieperde p…..

(we v got the power)

 

 

thebeginning
25 maart 2014 - 22:45
Offline
638

NR=1&feature=fvwp

 

NJ

thebeginning
15 maart 2014 - 21:12
Offline
637

 

Tostie (rams) uptrend intact boven 379 aex..

thebeginning
9 februari 2014 - 17:02
Offline
636

Idioot beleid van de Fed creëert bubbels

door op feb.08, 2014, onder Economie

 

Focus op “welvaartseffect” is idioot

" href="http://www.gewoon-nieuws.nl/wp-content/uploads/2013/04/FederalReserve.jpeg" rel="nofollow" target="_blank">FederalReserve

Herhaaldelijk is opgemerkt dat de belangrijkste strategie van de Federal Reserve leidt tot het kunstmatig opblazen van luchtbellen in de prijzen van activa. Ook is er herhaaldelijk op gewezen dat de belangrijkste doelstelling van de Fed is om de beurs te verhogen, maar de grote meerderheid van de bevolking ( de onderste 90%) bezit echter minder dan 20% van de aandelen en beleggingsfondsen. Dit betekent dat de inspanningen van de Fed overweldigend ten goede komt aan de rijkste Amerikanen maar zeker niet de economie helpt.

Barry Ritholz. SchrijvSchrijver-columnist  en financieel analist, Barry Ritholz schrijft dan ook in een grote post op “Bloomberg” over de idiotie van de focus van de Fed op het “rijkdom effect” “Wanneer zullen deze jongens ooit leren dat misschien , heel misschien dit beleid van de Fed dat gericht is op prijzen van activa vér boven hun intrinsieke waarde absoluut niet in het belang van de natie is?”

Dave Rosenberg. Chef-econoom en strateeg bij “Gluskin Sheff” zegt: “Laten we beginnen met een korte definitie van Fed’s rijkdom effect: Het rijkdom effect is een economische theorie die impliceert dat de stijgende prijzen van de activa leiden tot gunstige effecten op het consumentenvertrouwen, consumentenbestedingen, samen met de uitgaven en aanwerving van maatschappelijk kapitaal. Het is gebaseerd op het geloof in een positieve spiraal die begint met de aandelenkoersen. Wanneer deze stijgen dan beginnen beleggers en senior corporate managers zich veilig en comfortabel in hun financiële situatie te voelen. Deze verbetering van het gevoel brengt in psychologisch opzicht een  dierlijk instinct op gang met een evenredige groei van de uitgaven. Vrij snel daarna zal de gehele economie gaan bewegen in de juiste richting. Maar de beleidsmakers van de Fed zijn juist getrakteerd op een achteruitgang. Hun uitgangspunt is gebaseerd op een ernstig gebrekkige statistische fout, een fout die correlatie verwart met causaliteit.  Het opbouwen van een hele scriptie die op een fundamentele fout is gebaseerd kan alleen maar leiden tot slechte resultaten.

Waarom is het welvaartseffect een gebrekkige theorie?

">Ben-Graham1

Benjamin Graham

Om te beginnen met de correlatiefout.: Wat gebeurt er eigenlijk wanneer aandelenkoersen stijgen? De in 1976 overleden econoom en leermeester van Warren Buffet, Benjamin Graham, zei hierover: “Lange termijn markten gedragen zich als een weegschaal, d.w.z. de waardering van aandelen op basis van hun cashflow en winst. Tijdens periodes van economische expansies is het de stijgende fundamentele economische activiteit die de positieve dingen weerspiegelen en wordt ten onrechte toegeschreven aan het “rijkdom effect”. Bedrijven kunnen meer mensen aannemen en verhogen hun investeringen. De concurrentie op de arbeidsmarkt leidt tot stijgende lonen. Goed betaalde werknemers besteden dat loon op de kapitaalgoederenmarkt, zoals auto’s en huizen en discretionaire zaken als entertainment en reizen. En o ja, samen met al deze economische positieven wordt de beurs ook nog eens gesteund door verhogingen van de winsten en meer psychologisch positief drijfvermogen“, aldus Benjamin Graham.

Gezonde economie

Al deze krachten sturen in de richting van een gezonde economie, wat leidt tot tevreden consumenten die hun dikke salarissen besteden in de reële economie en daarmee ook de aandelenmarkten op een verantwoorde en gezonde manier naar boven sturen.

Crash

De Fed echter spande het paard achter de wagen door  enorme kapitalen aan de bankensector te verstrekken die met deze uit het niets gecreëerde miljarden dollars, in plaats van het bedrijfsleven proberen gezond te maken, zich voor eigen gewin op de aandelenmarkten heeft gestort en daarmee de beurskoersen omhoog heeft gejaagd zonder dat er ook maar enige onderliggende  economische rechtvaardiging voor is. Zodoende heeft de Fed een megabubbel gecreëerd die zijn gelijke in de geschiedenis niet heeft en het kan niet anders dat deze bubbel vroeg of laat uiteen zal spatten en alles en iedereen erin zal meesleuren.

Het is haast onmogelijk om je voor te stellen dat deze mensen niet weten wat ze doen. Misschien heeft het toch te maken met wat er bedoeld wordt met “Endgame

Bron: Washingtonsblog.com

thebeginning
9 februari 2014 - 16:55
Offline
635

Duitsland bezorgt Mario Draghi (ECB) hoofdpijn

 

 
 

Duitsland sleept de Europese Centrale Bank eindelijk voor de rechter

Inzet van de procedure is het omstreden omt programma van de ECB wat mogelijk buiten het mandaat van de bank valt. Laten we wel wezen: om de euro te redden zijn werkelijk alle registers opengetrokken, alle bestaande afspraken grof geschonden en heeft de ecb ijn mandaat wel erg ver opgerekt, en zeer wel mogelijk té ver. In Duitsland is nu besloten om het Outright Monetary Transactions programma (OMT) juridisch te toetsen.

Het Duitse Constitutionele Hof stapt naar de European Court of Justice  (ECJ) van de EU omdat ‘er belangrijke redenen zijn aan te nemen dat het OMT programma van de ECB het mandaat (ver) heeft overschreden.’ Dat is althans de mening van zes van de acht leden van het Duitse Constitutionele Hof. ECB topman Draghi heeft er zojuist een potentieel hoofdpijndossier bijgekregen.

Duitsland toetst OMT bij de Europese rechter.
Hoewel de euro aanvankelijk onderuit ging op het nieuws, herstelde de koers al snel. Sommige handelaren gokken erop dat het OMT programma uiteindelijk wel de zegen zal krijgen van het ECJ. Dat zou kunnen: één en ander hangt vooral af van welke interpretatie de rechter zal kiezen. Duitsland wil daarover nu helderheid krijgen.

De aan de Eurozone deelnemende landen hebben toch écht afgesproken dat ieder land zijn eigen broek dient op te houden, per verdrag. En dat verdrag is grof geschonden: het rijtje landen met een bail-out is genoegzaam bekend. Bail-out’s mogen verdragstechnisch niet, het OMT programma van de ECB kan óók worden beschouwd als (indirecte) bail-out, hoewel de ECB zich op het standpunt stelt dat het wél binnen het mandaat handelt, omdat het puur als ‘stabilisatiemaatregel’ moet worden gezien en niet als indirecte (illegale) financiering van landen door de ECB.

Voer voor juristen, en explosief materiaal. Beleggers doen er goed aan dit op de voet te volgen. Als de ECB door de Europese rechter teruggefloten wordt, heeft dan zware gevolgen voor de euro en dus ook de financiële markten. We zijn benieuwd!

thebeginning
26 december 2013 - 11:54
Offline
634

http:…..rd___.html

 
 
video_incoming

'Bankiers hebben lesje niet geleerd'

Banken maken schoon schip, maar helemaal gezond zijn ze nog niet. En wie draait op voor de kosten? Over deze en andere vragen discussieren drie vooraanstaande economen in DFT Debat.

vgoossens
17 december 2013 - 13:17
Offline
633

Wordt het December al? Ik denk van niet, daar het schuldenplafond nog besproken moet worden de komende maanden en de inflatie te laag is (Roubini waarschuwt dat er nog steeds deleveraging plaats vindt en dat monetaire stimuli alleen maar asset inflatie in de hand werkt en geen echte inflatie of verbeterende werkeloosheid!).  De groei in Amerika ziet er goed uit en de meeste economen zijn positief gestemd voor 2014. Ook Europa laat bemoedigende cijfers zien (ZEW Duitsland 62 tov de verwachte 55 en Europese ZEW 68.3 tov 60.2 in Nov).

De Tapering zal niet erg negatief uitwerken, daar het met 5 of 10 mrd per maand gestuurd zal gaan worden. Leidend zal de US 10 jaars rente zijn (nu 2.87%), als deze fors gaat oplopen, zeg boven de 3 a 3.1% zal de Tapering stoppen en mogelijk worden teruggedraaid. De heersende angst zal wat wegebben als de taal van Ben dit indiceert. 

Hierbij lijst van mijn top aandelen en de performance van eerder afgegeven adviezen.

Afbeelding

Morgen na 20:00 meer info over de richting van de aandelen

http:…..press.com/

thebeginning
27 november 2013 - 13:20
Offline
632

Ik geloof dat banken gevaarlijker zijn voor onze vrijheden dan vreemde legers. Als wij ooit private banken de controle geven over de uitgifte van geld, zullen banken en de bedrijven die er om heen cirkelen de bevolking beroven van al hun bezit, eerst door inflatie, daarna door deflatie. Tot op een dag onze kinderen thuisloos zullen ontwaken in het land wat hun voorvaderen hebben veroverd’ ….Thomas Jefferson, 1802. 

(voeg daar geheime diensten/overheden aan toe, de personen die achter de gordijnen de touwtjes inhanden hebben)

thebeginning
31 oktober 2013 - 21:50
Offline
631

http:…..JwZhqU0QL4

referentie kader (b)

thebeginning
30 oktober 2013 - 0:41
Offline
630

thebeginning
27 oktober 2013 - 15:26
Offline
629

Don’t fight the Fed

Geplaatst door: CyclusTrader op 25 oktober, 2013

Onverdroten blijven de aandelenbeurzen stijgen. De Fed heeft de markten stevig in de houdgreep en beleggers vinden dat best zo. Immers, ‘risk is on’, want feitelijk is er geen risico. Althans, dat is de perceptie. Bernanke en Co. zorgen ervoor dat de weg naar beneden netjes wordt afgeschermd.

 

Voorzichtigheid

Ik hoor u denken, de auteur uit hier zijn gevoelens van frustratie omdat hij niet in de markt zit. Niets is minder waar. Ik heb van deze ‘bull market’ die vanaf 2009 duurt het grootste deel gepakt, maar ben inderdaad de laatste 12 maanden een stuk voorzichtiger geworden. Hetgeen niet wil zeggen dat ik helemaal niet meer in aandelen ben belegd, maar ik zit een stuk korter op de markt, met strakkere stops en een enkele keer een eerste poging om een short positie in te nemen, die met een beperkt verlies werd afgesloten. Het resultaat is natuurlijk dat ik de afgelopen 12 maanden wat minder rendement heb gemaakt dan als ik gewoon was blijven zitten. Voorzichtigheid heeft inderdaad zijn prijs en wellicht ben ik te vroeg voorzichtig geworden. Echter, beleggen is geen kwestie van even pieken, maar het is een duursport, waar het gaat om een ‘performance’ die het liefst zo min mogelijk scherpe pieken en dalen laat zien. De gewone ‘buy and hold’ strategie vertoont wel dergelijke uitschieters. Per saldo staan we met de AEX nog steeds dik onder de top van 2000 om maar een voorbeeld te noemen. Beleggen dient volgens mij derhalve voor een deel trendvolgend, maar voor een deel ook contrair te zijn. Als namelijk iedereen al in de markt zit en iedereen is positief (er verschijnen steeds meer krantenkoppen over de sterk gestegen beurzen), wie blijft er dan over om te kopen?

Nieuwe zeepbel

Er is een hevige discussie ontstaan of we midden in een nieuwe zeepbel zitten. Een liquiditeitsgedreven zeepbel die door de Fed is geïnitieerd. Geen stabiele economische groei, maar een illusie gebaseerd op een rente van 0%. Het probleem met zeepbellen is dat we achteraf vaak kunnen concluderen dat er een was, maar als we er midden in zitten, dan geloven de meesten dat het ‘deze keer anders is’. Ik ben zelf van mening dat we wel degelijk in een zeepbel zitten en dat de markten op termijn fors lager gaan. De economische groei is zeer matig tot niet aanwezig en rechtvaardigt derhalve niet de tot nu toe gerealiseerde koerswinsten.

Markten gedreven door Fed

Ik ben gisteren een artikel tegengekomen in het blad Forbes, waarvan ik de kernpunten graag wil delen. Michael Cembalest, voorzitter van de ‘Market and Investment Strategy’  van J.P Morgan Asset Management kwam na bestudering van de diverse ‘QE-programma’s’ van de Fed tot de conclusie dat meer dan 100% van de stijging van de aandelenkoersen (gebaseerd op de S&P 500) tot stand kwam gedurende de weken dat de Fed obligaties en hypotheken opkocht. In de weken dat de Fed dat niet deed, daalden de aandelenkoersen.

">Grafiek 1

Grafiek 1: koersverloop S&P 500-index met gemarkeerde perioden van Fed-activiteit.

In grafiek 1 ziet u het koersverloop van de S&P index tussen 25 november 2008 en 22 oktober 2013. De gekleurde perioden geven de diverse fases aan waarin de Fed actief was. In tijden dat de Fed niet actief was, daalden de koersen. Het spreekwoord ‘don’t fight the Fed’ is duidelijk te zien.

AEX-index

In grafiek 2 ziet u het koersverloop van de AEX-index op weekbasis.

">grafiek2

Grafiek 2: AEX-index op weekbasis

In de grafiek is duidelijk dat de trend nog fier opwaarts gericht is. De eerste grotere correctie werd rond 340 opgevangen en volgens mij bevinden wij ons nu sinds twee weken in een nieuwe weekcyclus. Er lijkt dus zowaar nog wat meer ruimte naar boven toe. Aan de andere kant, wij bevinden ons nog steeds de lopende vierjaarscyclus en we weten ook uit het verleden dat hele late toppen dan worden gevolgd door korte, maar zeer felle dalingen. Kijk maar naar 1987. Juist omdat de lucht nu zo ijl begint te worden, neem ik wat gas terug en hou de kortere ‘time frames’ in de gaten, om zo mogelijk signalen van topvorming te zien. In de huidige tijd valt immers geld te verdienen naar boven en naar beneden.

Michael Ahren

thebeginning
21 oktober 2013 - 16:54
Offline
628
ma 21 okt 2013, 08:32 | 12 reacties

Iedereen in de markt

Rob Koenders

AMSTERDAM - 
De markt zoekt richting aan het begin van de nieuwe week. Veruit de meerderheid van beleggers gelooft en gaat ervan uit dat vanaf deze week een begin zal worden gemaakt met een eindejaarsrally. De weg van de minste weerstand lijkt onverminderd verder door naar boven. Hoewel de S&P500 en de DAX topzwaar zijn, willen beleggers vooral onverminderd door naar boven.
 

Maar historie leert ons dat beleggers vaak te overmoedig en optimistisch worden op alleen maar stijgende koersen. De grootbanken vallen over elkaar heen met koopadviezen. De grootste twijfelaars zijn weer terug in de markt gezogen.

Bijna iedereen zit weer long in de markt. En als op de top de grootbanken de particulieren adviseren om gewoon door te kopen, op een koers-winst/verhouding van 16,5 voor de S&P500, zijn we vaak dichtbij een top. De grootbanken eruit op superwinsten en u erin. Klaar voor de slacht.

Wall Street

De oktober expiratie eindigde afgelopen vrijdag op Wall Street voor de S&P500 op alweer een nieuwe All Time High recordstand van 1744 punten. Het is werkelijk ongekend wat er gebeurt in Amerika; in de week dat het machtigste land ter wereld een default op het allerlaatste moment door middel van een uitsteldeal kan afwenden, dendert de belangrijkste beursgraadmeter van het land voor de zoveelste keer dit jaar naar een nieuwe hoogste recordstand ooit.

Het lijkt beleggers op Wall Street totaal niet te deren wat er in de afgelopen weken in de politieke arena van Washington zich heeft afgespeeld. Wall Street geloofde gewoonweg niet dat het daadwerkelijk fout kon gaan. De steeds verder oplopende en uit de hand lopende politieke spanningen werden slechts zeer beperkt verkocht terwijl de signalen van hoop op een deal grof werden gekocht. Het leek wel een van te voren afgesproken scenario van de Amerikaanse grootbanken.

Shutdown

Amerika heeft zich tijd gekocht om de nog steeds voortdurende diepe impasse over de begroting van 2014 en de definitieve verhoging van het schuldenplafond in de komende weken in kleine commissies verder proberen op te lossen. De kans blijft toch aanzienlijk dat we in januari een herhaling zullen krijgen van de keiharde confrontaties die we in de afgelopen weken hebben gezien zonder dat er dan een structurele werkbare oplossing is gevonden voor de langere termijn.

De Amerikaanse regering is nu op volle kracht bezig om zo snel als mogelijk de totale rekening op te kunnen maken van de 16 dagen aan shutdown. De Amerikaanse minister van financiën Jack Lew stelde gisteren dat de onnodige kosten in de tientallen miljarden zouden kunnen oplopen en dat Amerika enige maanden nodig zal hebben om deze verloren miljarden weer goed te maken.  Het GDP, Bruto Binnenlands Product, over het vierde kwartaal zal waarschijnlijk negatief met minimaal 0,6 procent worden beïnvloed.

Amerikaanse banken

Afgelopen weekend werd een recordovereenstemming bereikt met de grootste Amerikaanse bank JP Morgan Case voor een historische boete van $ 13 miljard voor het gedrag en de informele leiding in de transacties die de aanleiding vormden naar de financiële huizencrisis van 2008. Deze recordboete voor de Amerikaanse grootbank zal als model dienen voor rechtszaken en uitspraken tegen andere Amerikaanse grootbanken. Genoemd wordt een mogelijke boete voor hetzelfde vergrijp van $ 6 miljard tegen Bank of America/Merrill Lynch.

Andere Amerikaanse grootbanken zetten zich schrap voor de gevolgen wat hun te wachten staat. Wall Street zou vandaag de mogelijk negatieve gevolgen te verwerken kunnen krijgen. Het Amerikaanse ministerie van Justitie zegt dat dit nog maar het begin is. Andere financiële instituten zullen worden nagejaagd voor vele miljarden aan boetes voor hun aandeel in de run-up naar de 2008 financiële crisis. De bedoeling is om zeer veel geld aan boetes te innen waarmee ook de huizeneigenaars die zwaar schade hebben geleden gedeeltelijk tegemoet te kunnen komen.

Banenrapport

De oktober expiratie is gedaan en geëindigd voor de S&P500 op de nieuwe All Time High recordstand van 1744. De periode tot einde jaar breekt nu aan. De grote vraag is of nu de spijkerharde rally zijn weg onverstoord naar boven voortzet of dat er nu een periode van koersdaling zal inzetten. De huidige periode kenmerkt zich door over optimisme en zelfs opportunisme.

De koersen zijn over gekocht op Wall Street en noteren op een extreem niveau. De komende dagen worden alle niet gerapporteerde economische data van de 16 dagen shutdown van de regering gerapporteerd. Morgen het zeer belangrijke arbeidsmarktrapport van de maand september wat initieel afgelopen 2 oktober zou worden uitgebracht. Er worden 185.000 nieuwe banen verwacht over de maand september bij een werkloosheidspercentage van 7,3 procent.

Rob Koenders

thebeginning
18 oktober 2013 - 7:43
Offline
627
 
woensdag 16 oktober 2013
Geschreven door Nexus
Hits: 2460

Karen Hudes, die jarenlang als juridisch adviseur gewerkt heeft voor de Wereldbank, luidt de noodklok met betrekking tot ons bankwezen en onze media, de mainstream media wel te verstaan.

Karen Hudes stelt dat op basis van onderzoeken die zij en meerdere collegae binnen de Wereldbank gedaan hebben dat deze crisis maar ook eerdere crises ontstaan zijn door corruptie bij banken die ogenschijnlijk overheidsorganen zijn maar nu blijkt gewoon privé instituten zijn. Karen Hudes zegt dat tenminste 60 centrale banken wereldwijd gelieerd aan de BIS en/of de FED in en in corrupt zijn en aangepakt moeten worden door de internationale gemeenschap. Deze banken maken bewust en doelmatig complete samenlevingen kapot door ze schulden op te dwingen. Deze schulden ontstaan doordat overheden geld lenen bij deze centrale banken tegen rentetarieven van 4 procent en meer. De rente die berekend wordt moeten overheden vorderen van hun bevolking via belastingen, hoe meer leningen, hoe meer rente, hoe meer belastingen of andere methoden om de begrotingen rond te breien.

Volgens Hudes en vele economen is het compleet idioot dat overheden bij deze banken geld lenen tegen woekerrentes omdat elke soevereine staat zelf het recht heeft om geld te drukken en in omloop te brengen. Het geld dat een soevereine staat zou drukken wordt niet belast met rente waardoor de geldstroom gelijk blijft ( er hoeft niet telkens nieuw geld bij om de rentes te kunnen voldoen ) en dus veel beter controleerbaar waardoor die geldstroom gedienstig zal zijn aan de samenleving die dit geld drukt. Geld is niet meer dan een middel om een samenleving soepel te laten verlopen. De manier waarop centrale banken geld maken en in omloop brengen maakt samenlevingen kapot en levert enkel winst op voor de privé eigenaren van die banken. Dienstigheid staat NIET in het vocabulaire van deze banken!

Karen Hudes gaat verder….In Amerika bijvoorbeeld zie je dat staten met argusogen kijken naar de bank van Noord Dakota. Dat is een echte staatsbank die zelf haar eigen geld drukt en in omloop brengt. Noord Dakota gaat als een speer en inmiddels hebben 11 andere staten aangekondigd serieus te overwegen ook een eigen staatsbank te beginnen. Dan over het goud verhaalt Karen Hudes. Er zou een tekort zijn aan goud op deze wereld, je reinste onzin weet ze te vertellen. In de bank van Hawai ligt 170.000 ton aan goud opgeslagen, dat is meer dan de financiële wereld, media en overheden ons willen doen geloven. Er is goud zat dus koop geen goud als belegging want je zou wel eens bedrogen uit kunnen komen.

De goudstandaard is voor Hudes dan ook zeker niet heilig. Geld moet waarde vertegenwoordigen, echte waarde, tastbare waarde, zolang die waarde tegenover het geld staat is er niets aan de hand. Fiatgeld, het criminele systeem dat door vrijwel alle Westerse landen gebruikt wordt, daar staat niets tegenover en kost ook nog eens rente, terwijl er dus helemaal niets tegenover staat, het is gebakken lucht! Dat en alleen dat is de reden voor de crisis die wereldwijd mensen in armoede stort, gezinnen ontwricht, oorlogen ontketent, kortom, alle ellende die wij kennen.

Hudes verwijst ook nog even naar de zogenaamde dictaturen waar het Westen het zo druk mee heeft om omver te gooien zoals Irak, Libië en nu weer Syrië. Het gaat het Westen niet om de mensen die daar wonen, het enige dat belangrijk is voor de Westerse landen is dat deze landen zo snel mogelijk een banksysteem krijgen dat ook gelieerd is aan de criminele banken waarover dit stuk gaat.

 

De basis van deze privé banken is vele jaren geleden gelegd dor de familie Bauer die wij nu kennen als de fam. Rothschild. Zij staan aan het roer van vrijwel alle banken op deze wereld behalve die banken die horen bij landen die door de mainstream media, het Westen dus, als schurkenlanden gezien worden. Die status hebben ze dus alleen omdat ze hun eigen geld maken en gebruiken en niet het geld van de financiële elite waarvan de Rothschildfamilie het hoofd is. Door landen hun geld op te dringen en geld uit het niets te kunnen maken en tegen rente te verkopen aan landen over de hele wereld, heeft deze familie enorm veel macht vergaard. Zo zijn ze graag geziene gasten bij de verschillende koningshuizen, politici, mediakanalen, etc. kortom, al die mensen die zij in hun zak hebben en dansen naar de pijpen van de familie Rothschild. Alle oorlogen die wij kennen uit onze recente geschiedenis zijn op verzoek van deze familie begonnen en geëindigd zoals deze familie dit bevolen heeft.

 

Deze familie, die ook Israel opgericht heeft, de Knesset betaald en gebouwd heeft, zijn ook de as van het kwaad met betrekking tot de voortdurende molsimhetze. Zij zijn het die het voortdurende moorden in deze gebieden bevelen en mogelijk maken.

Heb je jezelf nooit de vraag gesteld hoe Israel zo enorm rijk kan zijn? Waarom Israel als enige land ter wereld cadeautjes krijgt van grote landen zoals de VS die in de tientallen miljarden euro’s lopen zoals gevechtsvliegtuigen, oorlogsboten, etc.etc. Heb je jezelf nooit afgevraagd waarom Israel bewezen atoomwapens heeft maar dor niemand gedwongen wordt mee te werken aan inspecties of ontmanteling van deze illegale wapens?

Dit filmpje biedt een inkijkje in de handel en wandel van deze vreselijk corrupte en criminele familie.

Verder kun je hier nog 3 filmpjes bekijken over de Rothschilds en hun criminele praktijken.

Luister vooral ook goed naar wat de klokkenluidster zegt over onze media, de mainstream is volledig in handen van de financiële elite en vertellen enkel en alleen wat deze hen opdragen en door laten gaan! Vertrouw daarom de mainstream media niet. Zij vertellen je niks waar je iets aan hebt, zij vertellen alles dat in het voordeel werkt van deze familie en alle handlangers die deze familie nu enkele eeuwen later rijk is.

De familie Rothschild is ooit begonnen met het omkopen van overheidsambtenaren, krantenmensen, televisiemensen, farmaceutische bedrijven, oliebedrijven, opleidingsinstituten, universiteiten, etc.etc. Door de eeuwen heen hebben ze zoveel macht gekocht binnen ontelbare overheidsorganen wereldwijd en alles dat met ons leven te maken heeft, dat het bedrog zo gigantisch geworden is dat veel mensen dit niet meer kunnen zien en sommigen het simpelweg niet willen zien.

Alle Westerse overheden dansen naar de pijpen van deze familie waarmee al onze volksvertegenwoordigers handlangers worden van deze criminelen die verantwoordelijk zijn voor bijna al het leed dat zich op deze wereld afspeelt.

De vraag is nu. Kan iemand deze familie nog een halt toe roepen? Ik zeg ja, maar dan alleen wanneer heel veel mensen dit doen in zoveel mogelijk landen ter wereld.

Karen Hudes zegt verder nog dat zij niet alleen staat in haar stelling, dat velen weten van deze wereldwijde oplichting en dat op hoog niveau gekeken wordt hoe deze familie en al hun handlangers op te pakken en te veroordelen. Ik mag hopen dat deze beweringen kloppen want zoals het er nu uit ziet zullen de komende jaren bij ongewijzigd doorgaan met het huidige criminele systeem, heel veel mensen het leven moeten laten voor de geneugten van deze familie en hun dienaren.

Uit een andere bron nog een klokkenluider die zijn verhaal doet.

 

 

Spiritueel of niet spiritueel, om onder het juk van de huidige dominantie uit te kunnen komen heeft de mensheid maar 1 ding nodig, samenwerking! Samen staan wij sterk!

 

Breaking extra nieuws. Ex Navy Seal vertelt Fox nieuws dat Obama Martial Law probeert af te dwingen in de komende dagen.

 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4hgA9j-4dB0

 

feature=player_embedded

 

feature=player_embedded

 

http:…..F4IGwuKdUQ

feature=player_embedded

feature=player_embedded

http:…..e_Up_Call/

feature=player_embedded

thebeginning
16 oktober 2013 - 11:10
Offline
thebeginning
15 oktober 2013 - 1:16
Offline
625

Kicking the can down the road is not enough

October 14, 2013: 3:41 PM ET

Removing the immediate threat of a global recession associated with a U.S. debt default would do little to strengthen business and consumer confidence that is so critical to a strong economic recovery.

By Mohamed A. El-Erian

capitol-building-shutdown-620xa

FORTUNE -- If you are a federal employee, a tourist visiting our national sites or an investor, you've already felt the consequences of the latest Congressional theatrics. If the current deadlock continues, it is just a matter of time before the rest of the nation – and also much of the rest of the world – would find that this latest political debacle is more than a sad spectacle; instead, it would directly impact confidence, job prospects and the ability to provide for family members. And this risk could materialize even if Congress gets its act together, but only does so by kicking the can down the road (as seems increasingly likely).

The immediate effects of the government's shutdown are quite well known by now. Most federal employees – whether furloughed or not – are receiving no pay. Government services have been reduced to a minimum, as have both private-public interactions and multi-agency initiatives.

Two weeks into the shutdown, the consequences have started to multiply.

Some federal employees are naturally tempted to slow their spending, even if they are confident that they will be paid eventually. Tourism has been hit hard in some places, starving local businesses from a normally-reliable source of revenue. Meanwhile, companies are no longer able to access a range of government services, including the verification of legal-status, thus slowing their hiring plans. Even mortgage companies are facing difficulties in confirming the particulars of actual and prospective borrowers.

MORE: Corporate cash piles are growing -- blame Washington.

For most Americans who are not directly impacted, and for the rest of the world, these issues may seem quite distant for now. Moreover, once the federal government reopens (as it will), most of the effects would end up being both temporary and largely reversible. Yet, unfortunately, there are still reasons to worry that our economy may not bounce back as buoyant from this latest Congressional debacle. And it is not as if it was growing at a high rate and creating sufficient jobs.

With our elected representatives on Capitol Hill now combining the government shutdown with the threat of a sovereign debt default, the search for political solutions has become more short-term and partial in nature. And with a minority being particularly effective at influencing the negotiating position of the Republican party, the best that can be realistically hoped for is some clumsy agreement on stop-gap measures.

America is likely emerge from this latest phase of Congressional dysfunction with yet another "kick the can down the road" outcome.

While removing the immediate threat of a global recession associated with a U.S. debt default -- a good thing -- this would do little to strengthen business and consumer confidence that is so critical to a strong economic recovery. Indeed, both individuals and companies may be tempted to increase their self-insurance, thus further dampening economic activity.

Our global standing would also emerge less than fully intact.

MORE: The government shutdown and our antiquated tax code

Yes, America need not worry about being replaced any time soon as the world's superpower, the provider of the global reserve currency, and the destination for those wishing to outsource financial intermediation to what remains the most sophisticated and deepest financial system in the world. But Congress would be foolish not to recognize that it is tempting other countries to explore ways to reduce their reliance on the U.S. as the anchor for the bulk of international economic interactions (including trade, finance and multilateral policy coordination). And this directly speaks to our overall standing in the world, thus also impacting national security.

As they pivot to yet another set of short-term solutions that risk leaving too many open issues, Congress would be well advised to watch an old Monty Python clip in which a knight (played by John Cleese) unexplainably puts himself in harm's way.

Sequentially robbed of his limps by King Arthur, the knight refuses to come to terms with his predicament. He confidently declares "tis is but a scratch," treating each blow as just a "flesh wound." And having absurdly announced that he is "invincible," the knight is left behind immobile and irrelevant.

Congress has already seen its standing among Americans fall to record lows. By failing to decisively lift the debt ceiling and properly pass a clean Continuing Resolution to reopen government, it would inflict on the economy yet another set of self-inflicted wounds whose cumulative and collective impact cannot be easily and readily discounted.

Mohamed A. El-Erian is the CEO and co-chief investment officer of PIMCO.

thebeginning
8 oktober 2013 - 22:45
Offline
624

thebeginning schreef:
ltro 10k miljard who weis, DE met deze standen. alles kan !

Tom DeMark, founder and president of Market Studies Inc.

Photograph by Andrew Harrer/Bloomberg

Tom DeMark, founder and president of Market Studies Inc.

Stock market analyst Tom DeMark spends many weekends in his home office in Scottsdale, Ariz., pondering the fate of the markets. The founder of Market Studies studies the price movements of stocks, bonds, commodities, currencies, and indices to try to determine where things may be headed, and investors pay for the privilege of knowing his thoughts. DeMark has thousands of subscribers to his company’s service through Bloomberg, and he has served as a consultant to Leon Cooperman and Paul Tudor Jones in the past. His only personal client at the moment is SAC Capital founder Steven Cohen, who has retained DeMark for 15 years as a special adviser.

This past weekend, DeMark says, his prognostications for the stock market started to look rather bleak. His Dow Jones Index chart covering the period from May 2012 to the present seems to be tracking, almost precisely, the months leading up to the 1929 stock market crash.

">Click to enlarge

Click to enlarge

“The market’s going to have one more rally, then once we get above that high, I think it’s going to be more treacherous,” DeMark says. “I think it’s all preordained right now.” He feels this is probably irrespective of how and when the crippling impasse in Washington is resolved. “If you look at the new highs and new lows on the [New York Stock Exchange],” he says, “every time we made a higher high, there were fewer stocks in the index participating in that high. It’s getting narrower.” And once that happens, you typically get a collapse. The opposite looks to be true for gold, which he expects is making its low right now and should start to move up dramatically.

">Click to enlarge

Click to enlarge

“I’m not afraid I’m going to be wrong,” DeMark says. “I’m just saying it’s something to consider.”

 

 

thebeginning
8 oktober 2013 - 22:36
Offline
623

ltro 10k miljard who weis, DE met deze standen. alles kan !

thebeginning
7 oktober 2013 - 23:41
Offline
622

thebeginning schreef:

thebeginning
30 april 2013 – 16:50

ok vermaak:

 

 

thebeginning
7 oktober 2013 - 23:06
Offline
621
30 april 2013 – 16:50
thebeginning
25 september 2013 - 21:46
Offline
620

japan en duitsland sterker dan usa wink  mmm

thebeginning
25 september 2013 - 21:32
Offline
619

vertoning van niks volledig onder controle,

 

 

thebeginning
25 september 2013 - 21:10
Offline
thebeginning
25 september 2013 - 12:06
Offline
617

things bigger than the taper on Wall Street

Commentary: Investors could be in for a rough ride before year end

 

Will all this talk about the “taper” ever end? How about just taper off?

If you’re an investor in stocks or bonds or have a loan with a variable interest rate, you’re probably watching the “taper” headlines closely.


Reuters Enlarge Image

Speaker of the House John Boehner and President Barack Obama are headed for a fight about the debt ceiling.

The “taper,” of course is the Federal Reserve’s plan to end its up to $85 billion a month bond buying program. The bond buying was designed as a sort of back-door stimulus package. It’s supposed to free up cash for investment in the economy. Without it, that investment could shrivel, job growth slow, the economy stall even more.

Raising interest rates is next on the Fed’s agenda. So, when there’s talk about the taper, it’s only a matter of time before borrowing costs more. Uh oh.

This column rarely gives investment advice. But I’d argue that there are more pressing concerns for investors — a few of them, in fact. A lot of anti-Fed types argue that the bond-buying program is helping little and actually making matters worse by expanding the Fed’s balance sheet to bubble-sized proportions.

Even if you are of the opposite view, consider these looming issues:

The looming government shutdown, cash crunch, debt-ceiling crisis

During the next two months Congress must first approve a spending bill that keeps the government running. Second, it must agree to raise the debt ceiling for issuing new federal debt beyond Oct. 15 or so, about which time the U.S. government would either a) default on its obligations or b) see its credit rating lowered. Finally, Congress must somehow placate, or work around, the hard-line Republican block in the House that’s demanding that Obamacare be stripped of its funding as a condition to agreeing to tasks one and two.

For investors, as these deadlines draw nearer, you can bet the market will react, and not in an orderly manner. There was already evidence of this Monday when the S&P 500 SPX -0.26%  skidded 0.5 % after three weeks of gains.

Of all these, the most important is the debt ceiling. And default isn’t the problem, it’s the more likely scenario of a ratings cut. That would throw global markets into turmoil. Funds required to have a certain amount of top-rated securities may have to dump U.S. debt. Panic could ensue.

Housing

The latest economic data in this area was good. Existing home sales rose 1.7% in August to a six-year high, according to the National Association of Realtors. Though it’s a small segment of the housing market, the sale of new homes is closely watched because it’s such a driving force in the economy representing investment and jobs.

Foreclosure sign.

That said, there are worrying trends. For one, new home sales fell 13.7% in July (the last month reported), according to the Census Bureau.

For another, the refinancing wave is over and that means U.S. banks are going to be pushing for income. Higher interest rates would help, but if the ‘taper’ is being delayed, you can bet a real rise in interest rates isn’t happening anytime soon.

thebeginning
23 september 2013 - 22:10
Offline
616

Fed’s Dudley says economy too weak to taper

Atlanta Fed’s Lockhart says economy may have lost ‘mojo’

 

 

By Greg Robb and William L. Watts, MarketWatch


Reuters

Dennis Lockhart, who heads the Federal Reserve Bank of Atlanta and is shown at right with his Chicago Fed counterpart, Charles Evans, suggests there is evidence that the U.S. economy has lost steam.

NEW YORK (MarketWatch) — Two senior Federal Reserve officials Monday expressed disappointment with the pace of the U.S. recovery, with New York Fed President William Dudley saying the economy is too weak for the central bank to pull back its bond-buying program.

Dudley expects headwinds holding back the economy to abate in early 2014. But he noted that “this is just a forecast [and] has not been realized yet.”

While the economy is slowly healing, there has been no pickup in its “forward momentum,” he said in a speech at Fordham University.

He blamed the sluggishness, in part, on a drag from fiscal policy, in the form of the expiration of the payroll tax holiday and higher tax rates in January, along with the budget sequester. The sharp rise in market interest rates since May, when investors began looking toward a potential cutback in Fed bond buys, is also holding back the economy, he said.

“The economy still needs the support of a very accommodative monetary policy,” Dudley, who always has a vote on the Fed policy-making committee, said.

A key ally of Fed Chairman Ben Bernanke, Dudley said he would like to see “economic news that makes me more confident that we will see continued improvement in the labor market” before he would vote to reduce the pace of the central bank’s asset-purchase program.

In a separate speech, Atlanta Fed President Dennis Lockhart said the economy may have lost dynamism.

“Is America losing its economic mojo?” Lockhart said in a speech in New York to a summit on creative leadership sponsored by the Louise Blouin Foundation. “There is some evidence to the affirmative.”

The U.S. central bank surprised many economists and investors last week by holding its monthly bond-buying program steady at $85 billion. Many had expected a $10 billion reduction, or tapering.

The comments by Dudley and Lockhart suggested that Fed officials were less content with the pace of the recovery and improvement in the labor market than previously thought. While some commentators contend that the Fed’s refusal to slow its bond buys in September raised questions about the central bank’s communications policy, Dudley said the decision was in keeping with guidance laid out by Bernanke in June.

Stocks were mostly lower in the wake of the speeches. The Dow Jones Industrial Average DJIA -0.32%  recovered some of its early losses but was still down 42 points to 15,408. Treasury prices 10_YEAR -1.10% inched higher, sending yields lower.

The Federal Reserve
 Bloomberg
 
 
Fed postpones the moment of truth
The Federal Reserve kept the punch bowl spiked a little longer in a surprise decision that postponed investors’ day of reckoning, writes Howard Gold.
In surprise, Fed decides not to ‘taper’
Here we go again: Fed cuts U.S. growth forecast
Bernanke misquotes another chairman
Fedspeak for the rest of us: Part I
Your guide to Fedspeak: Part II
In an interview later with The Wall Street Journal, Lockhart said he doubted that the Fed would taper in October.

“In the short time between now and the October meeting, I don’t think there will be an accumulation of enough evidence to dramatically change the picture” about where the economy now stands,” Lockhart said.

The Atlanta Fed president is not a voting member of the Fed’s policy-making committee, but his views often align with the consensus opinion.

Dudley said that there was a “hollowing out” of middle-income jobs that are particularly vulnerable to technology and automation. He said that rising income inequality was “definitely a problem.”

In his remarks, Lockhart said statistics show that fewer businesses are expanding their workforces and workers aren't leaving jobs for better opportunities, Lockhart said.

Startups are finding it hard to get capital in the wake of the financial crisis and worker output per hour worked — known as productivity — has slowed to a crawl, at least temporarily, he noted.

“There are reasons to believe that some of the decline is cyclical in nature and will reverse over time,” Lockhart said, but business leaders and government officials need to be proactive, he said.

One Fed officials who was a strong supporter of a September taper spoke later Monday. Dallas Fed President Richard Fisher told the Independent Bankers Association of Texas annual convention in San Antonio that a failure to step back the pace of purchases would “increase uncertainty about the future conduct of policy and call the credibility of our communications into question.” “I believe that it is exactly what has occurred, though I take no pleasure in saying so,” he added.

 

Greg Robb is a senior reporter for MarketWatch in Washington. Follow him on Twitter @grobb2000

RSS
Forum tijdzone:Europe/Amsterdam

Meeste gebruikers Online ooit108

Momenteel online:
1 Gast(en)

Momenteel op deze pagina:
1 Gast(en)

Top Deelnemers:

Fred: 6005

jsaturnus: 5701

Coolpix: 4925

oxford.road: 4411

Frits: 4231

sjakie: 3059

jantje61: 3050

: 2585

AsianMarkets: 2477

maarten: 2264

Leden Stats:

Gasten: 4

Leden: 1740

Moderators: 8

Beheerders: 1

Forum Stats:

Groepen:1

Forums:1

Onderwerpen:25

Berichten:141564

Nieuwste Leden:cdiris, mohsen13, ajax, superajax, Realist, RubenNHTV, Leo1962, simon, baret76, runabout41

Moderators:Sintmacro (19630), PutCall (7695), Knakenpoetser (11374), BeursKlets (53), Linkerbaan (7860), Nico Pantelis (0), Andreas Creten (0), Slim Beleggen (0)

Beheerders:BeursKlets.nl (222)

    

Comments are closed.